Image Alt

Toer ‘80

4e Start2Bike training

Zaterdag 16 april was alweer de vierde training van het Start2Bike programma. 1 deelnemer fietst al volle bak met de middengroep van Toer’80 mee en 1 deelnemer was helaas ziek. Met 2 trainers en 8 deelnemers zijn wij vertrokken vanuit Blijham richting Lutjeloo in Blijham/ Westerwolde.

Een fotograaf van NTFU heeft actie foto’s gemaakt voor het magazine Fietssport. Het is dus mogelijk dat deze foto’s in dit magazine verschijnen.

Bij aanvang van de training is aandacht besteed wat is geleerd in de afgelopen 3 trainingen. Vandaag stond fietsen in de beugels, Sur Place en “Coupe de Pedal ” centraal.

Beginnende wielrenners fietsen niet snel in de beugels. Onwennigheid en daardoor onzekerheid is vaak de oorzaak. Gewoon doen en oefenen. Dat is het devies. Eerst individueel en vervolgens per tweetal is dit geoefend. Tijdens de toertocht gingen enkele deelnemers op kop al in de beugels👍

Coup de Pedal: een uitdrukking die de Toer’80 trainers van de NTFU trainer hebben geleerd. Op de racefiets zit je in de regel vast aan het pedaal met een kliksysteem. Lees meer hier over op Fietssport

Dankzij dit kliksysteem kan je niet alleen duwen op het pedaal, maar ook “trekken” met je kuit- en hamstring spiergroep. Je energie / kracht wordt hierdoor beter over gebracht naar de voorwaartse beweging. In Jip en Janneke taal: je gaat sneller met minder moeite. Dat wil toch iedereen.

Dit is geoefend door met 1 schoen vast en 1 schoen los een afstand te fietsen. Als de kuitspier niet wordt gebruikt, begint de fiets te schokken, omdat de pedaal niet evenredig rondgaat. Oefening baart kunst en de deelnemers hebben dit ervaren.

Tot slot is de bochten techniek herhaald en is de groep begonnen met de tocht van ruim 50 kilometer richting Duitsland met 3 klimmetjes over de A31 snelweg. Een uitdagende rit qua kilometers en inspanning. Alle deelnemers hebben de tocht volbracht. Moe en voldaan. Complimenten aan de deelnemers.

De deelnemers ontvingen namens de NTFU een pakket met onderhoudsproducten en het NTFU Fietssport magazine.

Volgende week staat de afsluitende toertocht van Toer’80 op het programma. Een mooie rit richting Zuidlaren. Totaal zo’n 70-80 kilometer.  Weer een nieuwe uitdaging.

 

 

Lid worden?

 

test

Wil je lid worden of meer informatie ontvangen, stuur ons dan een email en wij reageren zo snel mogelijk.
    Of mail ons voor meer informatie: