Image Alt

Activiteiten

Niveau

Bij Toer ’80 kennen we 4 niveaugroepen. De niveaugroepen gelden voor de woensdagavond en de zaterdagtochten.

De groepen zijn:
– Toergroep, kruissnelheid 25-30 km/u
– basisgroep, kruissnelheid 28-32 km/u
– middengroep, kruissnelheid 34-36 km/u
– snelle groep, kruissnelheid 36 km/u en hoger (alleen op de woensdagavond)

Toertochten

De toercommissie stelt jaarlijks een toerprogramma samen van de te rijden toertochten. Leden worden in de gelegenheid gesteld om gezamenlijk in clubverband deze tochten te fietsen. Uitleg kan worden gevraagd aan de bestuursleden.

* niveau toer – basis – en middengroep.

Trainingen

MAANDAGAVOND
Gedurende het zomerseizoen wordt er elke maandagavond een training verzorgd door Bart Kruizinga, Henk Weeke en Kevin van Cleef. Het betreft een interval/techniek training van ongeveer een uur. Centraal startpunt wordt in de agenda op de site vermeld.
De training is voor ALLE niveaus

WOENSDAGAVOND
Gedurende het zomerseizoen wordt er elke woensdagavond in clubverband getraind.
Verzamelplekken:
Bellingwolde: MFC De meet, vertrek 18.30 uur
Winschoten: Chinees restaurant Jing Ping, vertrek 18:30 uur
Centrale vertrekplaats en -tijd: Sportpark ASVB Blijham. 18:45 uur

De leden fietsen dan zo’n 50-90 km met als richtlijn de kruissnelheid voor die groep.
Niveau: toer-, basis-, midden- en eventueel snelle groep.

Introducés of potentiële leden
De trainingsavond is DE ideale gelegenheid om kennis te maken met onze vereniging. Introducés of potentiële leden kunnen in overleg met onze secretaris (secretaris@toer80.nl) enkele keren aan deze trainingen deelnemen. De voorwaarden daarvoor worden in het persoonlijke gesprek uitgelegd. Wel graag minimaal een week voor de datum aangeven dat jij mee wilt doen door onze secretaris te informeren.

 

Start seizoen op de zaterdagen
Op de zaterdagen in maart wordt de basis gelegd voor het hele wegseizoen. Er wordt gestart bij het sportpark Blijham en fietsen de leden gezamenlijk zo’n 2 a 3 uur. Rond 12.15 uur zijn de fietsers terug in de buurt van Blijham/Winschoten, zodat iedereen tijdig huiswaarts kan gaan.

* niveau toer – , basis – en middengroep.

Evenementen
De club organiseert een toertocht t.w. Grunnens Alternatief. Voor nadere informatie over deze tochten; zie de evenementen pagina.

 

Verdere activiteiten
Naast al bovengenoemde worden de laatste jaren min of meer onder de paraplu van Toer ’80 nog andere zaken georganiseerd. Zo is er een trainingstocht in het voorjaar – en een ATB 3 daagse in het najaar in Tecklenburg.

Ook vinden er gedurende de winterperiode trainingen plaats bij Haans in Winschoten (spinning). Dit is vanaf de tweede maandag in oktober t/m de derde maandag in maart. Er kunnen op de maandagavond (Toer ’80 uurtje) en de donderdagavond (sportdorp Bellingwolde uurtje) worden gespind. Info Bartkruizinga@ziggo.nl.

Intervaltraining  Onstwedder Holte

Tussen Holte en Onstwedde ligt de Onstwedder Holte, een verhoging in het landschap. De weg is ongeveer 1 km en redelijk autoluw. Tijdens de interval training rijden de leden 10 x dit stuk heen en terug (totaal +/- 20 km) De eerste en laatste keer wordt dezelfde snelheid gehanteerd. Ieder rijdt naar eigen kunnen. Heuveltje op heuveltje af.

Lid worden?

 

test

Wil je lid worden of meer informatie ontvangen, stuur ons dan een email en wij reageren zo snel mogelijk.
    Of mail ons voor meer informatie: