Image Alt

Toer ‘80

Zomerseizoen wielrennen

Zaterdag 24 september is onze laatste wielrentocht van het zomerseizoen. Traditiegetrouw starten en eindigen wij in Bellingwolde bij de Meet. Alle leden hebben dit weekend per e-mail een herinnering ontvangen om zich op te geven. Als afsluiting eten wij met elkaar boontjessoep bij de Meet.


Wegcommissie

De wegcommissie heeft dit jaar weer enorm veel werk verricht om mooie en afwisselende routes voor te bereiden en locaties te vinden om 40-50 fietsers te ontvangen voor koffie/thee met gebak. Telkens weer gelukt.

 

Wegkapiteins

Dit jaar hadden wij ervaren en beginnende Wegkapiteins. Zij hebben ons elke zaterdag voortreffelijk begeleidt. Alle hulde voor hun inzet.


start2Bike

In het voorjaar zijn 10 deelnemers gestart met opstart cursus wielrennen. Verschillende leden hebben zich opgegeven om trainer te worden. Deze geslaagde editie heeft iedereen enthousiast gemaakt voor het wielrennen en 8 deelnemers zijn lid geworden van onze club.

In september is de MTB editie begonnen. 20 deelnemers stonden op 17 september aan de start. Deze eerste training heeft eveneens veel enthousiasme reacties van de deelnemers opgeleverd.


Intervaltraining op maandag

Elke maandagavond stond een fanatieke groep wielrenners te luisteren welke training weer bedacht was door de trainer van dienst. Iedereen kon in eigen tempo de trainingen volgen, waardoor techniek en uithoudingsvermogen werd verbeterd. Zeer aan te bevelen.

 

Woensdagavond rondje rijden

Elke woensdagavond stonden diverse leden klaar  op het parkeerterrein van ASVB in Blijham om met elkaar een rondje te rijden van 60-70 km. Meestal in meerdere groepen qua snelheid en afstand. Vaak stond een lid op als Wegkapitein of werd spontaan een Wegkapitein benoemd om ons een mooie route te bezorgen naar alle hoeken waar de wind vandaan kwam.


preZero Grunnens Alternatief

Na een aantal jaar van gedwongen rust, konden de vrijwilligers dit jaar alle registers open trekken om de traditionele toertocht van onze vereniging te organiseren. Met meer dan 220 deelnemers, een schitterende route, goede weersomstandigheden en een prima afterparty locatie in de Eextahal is deze editie een groot succes geworden.


Jubileum weekend

Het weekend van 3 september was ons uitgestelde jubileumweekend. In 2020 bestond Toer’80 40 jaar, maar door Corona moest dit feest helaas uitgesteld worden.

Met veel geduld, tijd en inzet heeft Willem P. een schitterende megatocht van 140-175 km uitgezet richting Bad Zwischenahn. Wij hebben in een zeer nette jeugdherberg gelogeerd. ‘s Avonds genoten van een heerlijke barbecue met meezingers tot middennacht. De terugweg naar Bellingwolde was iets meer dan 80 km. We hadden gelukkig de wind in de rug. Een zeer geslaagd weekend.

Alle activiteiten zijn alleen mogelijk geweest dankzij de enorme inzet van alle vrijwilligers.

Iedereen namens het bestuur heel hartelijk dank voor jullie inzet.

Lars Kiewiet

Lid worden?

 

test

Wil je lid worden of meer informatie ontvangen, stuur ons dan een email en wij reageren zo snel mogelijk.
    Of mail ons voor meer informatie: