Image Alt

Toer ‘80

Corona maatregelen biedt geen perspectief voor Toer’80

NTFU meldt:

 

De Nederlandse overheid versoepelt per 15 januari de coronamaatregelen voor de sport. Zo mag er weer binnen en buiten gesport worden, op elk moment van de dag en mogen sportclubs de deuren open onder voorwaarden. Het advies voor de maximale groepsgrootte buiten is veranderd van 2 naar maximaal 4 personen. 

 

Met hoeveel personen mag ik samen fietsen?

Het advies voor de maximale groepsgrootte is per 15 januari 4 personen. Fietsen mag dus met 4 personen.

Moet ik 1,5 meter afstand houden als ik samen fiets?

1,5 meter afstand houden is niet verplicht als dat door de aard van de sport niet mogelijk is. Tijdens het fietsen hoef je dus onderling geen afstand te houden. Als iemand het toch wenselijk vindt, maak hier dan goede afspraken met elkaar over. Tot andere weggebruikers geldt wel de 1,5-meter-regel. Geef andere verkeersdeelnemers dus de ruimte. Haal alleen in als er voldoende ruimte is. Als dat betekent dat je even moet wachten, fiets dan op gepaste afstand achter de ander.

 

De interpretatie van de nieuwste maatregelen die de NTFU hanteert, is niet hetgeen het bestuur had verwacht. Wij hoopten op buitensporten mag! Met een groepsgrootte van 4 wielrenners is het bijna niet mogelijk om als vereniging dit te organiseren. Wij zijn nog met de NTFU in gesprek en volgende week gaat het bestuur zoeken naar mogelijkheden.

 

Lid worden?

 

test

Wil je lid worden of meer informatie ontvangen, stuur ons dan een email en wij reageren zo snel mogelijk.
    Of mail ons voor meer informatie: