Image Alt

Toer ‘80

ATB route Toer'80

Eerste ATB/wielrentocht winterseizoen Toer’80

De eerste ATB – tocht winterseizoen Toer’80 wordt traditiegetrouw gereden op de eerste zaterdag van oktober. Dit jaar kunnen de wielrenliefhebbers ook nog op de zaterdag een tocht maken. De startplaats is wisselend. Vandaag zijn wij vanuit Blijham begonnen.

 

Grote opkomst

30 ATB – ers en de 13 wielrenners. De ATB – ers reden in 3 niveaugroepen de vaste ATB route van Toer’80. ‘Onze’ route is onderdeel van het 200 kilometer ATB/Mountainbike route door Westerwolde. Een groep leden onderhoudt 40 km van deze route. De ATB-route start in de Wedderbergen.

Prachtig gebied voor de ATB

De route meandert door Westerwolde, van de camping Weddebergen richting Wedde, Veele Vriescheloo en Bellingwolde. Je zou het niet verwachten, maar de route gaat voor 90% over onverharde wegen, langs de kant van sloten en door bosgebieden. Prachtig gebied met veel verrassende en uitdagende stukken.

 

Wielrenners in 1 groep

De Wielrenners hebben bijna 80 km gereden van Blijham, Onstwedde, Vosseberg richting Vlagtwedde, Rhederveld en Bellingwolde. Wind was absoluut een factor vandaag.

Pauze bij De Meet in Bellingwolde

Rond 10:45 uur konden de leden genieten van heerlijke koffie met appelgebak. Netjes op de afstand, i.v.m. Corona met 4 personen aan een tafel. De wegkapiteins van de 4 verschillende groepen zijn er in geslaagd om gelijktijdig samen te komen bij De Meet. Top geregeld!

 

De eerste ATB/wielrentocht van het winterseizoen van Toer’80 is geslaagd. Voor de komende zaterdagen is het verstandig om de agenda in de gaten te houden.

 

Lid worden?

 

test

Wil je lid worden of meer informatie ontvangen, stuur ons dan een email en wij reageren zo snel mogelijk.
    Of mail ons voor meer informatie: