Image Alt

Toer ‘80

Eerste Toer’80 tocht in 2020

Op gepaste afstand staan wij op zaterdag 4 juli om 9:00 uur op ons nieuwe startplaats, Sportpark Blijham. Wielrenners in Toer’80 tenue. Vrouwen en mannen die zich verheugd hebben om weer samen de weg op te gaan. 3 nieuwe leden verwelkomen wij bij de start van de eerste toertocht van dit seizoen.

Veel leden hebben de laatste maanden individueel of in kleine groepjes gefietst. Na de versoepeling per 1 juli kreeg onze sport de ruimte om samen te fietsen. Max 14 per groep. Fietsen met inachtneming van alle regels van de RVIM.

Wind, Waaiers en Wegrenners

De weersomstandigheden waren perfect om te genieten van fietsen in een groep. Heerlijk schuilen in het peloton of met de kop in de wind. Schuin tegen de wind (Windkracht 4-5) en de waaiers ontstaan spontaan. Da’s echt genieten. In de groep fietsen is een stuk minder vermoeiend dan altijd in je eentje op kop. Ondanks dat het lang geleden is dat wij samen hebben gefietst, ging dit perfect. Geen ongelukken en alle tijd om bij te praten met collega renners. Nieuwe fietsen en schoenen werden beoordeeld. De (tuin)klus activiteiten in coronatijd zijn besproken en het nieuwe online werken werd geëvalueerd. Kleintje Lek was er ook weer bij. Gelachen en gemopperd. Oftewel slap ouwehoeren.

De gastvrijheid van de Meet, Bellingwolde was als van ouds. Tijdens de pauze heerlijk genoten van appelgebak met koffie. Traktatie van de vereniging.

Toen ik rond 12:30 uur thuis de oprit op reed, gaf mijn Garmin/Strava ruim 91 km aan. Heerlijke ochtend gefietst door Noord- en Zuidoost Groningen. Op naar de volgende Toer’80 zaterdagtocht.

Lid worden?

 

test

Wil je lid worden of meer informatie ontvangen, stuur ons dan een email en wij reageren zo snel mogelijk.
    Of mail ons voor meer informatie: