Image Alt

Toer ‘80

Joop & Willem Koninklijk onderscheiden

Voor beiden kwam het vandaag onverwacht (?). Door een brief van de gemeente waren ze samen met Jan Hut naar De Meet gelokt voor een vergadering met het gemeentebestuur. Maar natuurlijk waren de gevoelens bij beide heren wel wat ambivalent. Toen ze in de grote zaal kwamen en al die familieleden en kennissen zagen zitten glommen ze al een beetje van trots. Joop en Willem zijn vanaf vandaag ‘lid in de Orde van Oranje Nassau’.
Gezien hun lange staat van dienst werden Joop en Willem het vorig jaar voorgedragen voor een Koninklijke Onderscheiding. Beiden zijn meer dan 25 jaar lid van Toer ’80 en minstens 25 jaar bestuurslid. Daarnaast heeft Joop het nodige gedaan in de coördinatie rondom wielerevenementen en ook nog bij het zaalvoetbal. Willem heeft o.a. nog 17 jaar deel uitgemaakt van de ondernemingsraad en dat zelfs op landelijk niveau. Dat was de reden dat het Onze Majesteit heeft behaagd beiden te onderscheiden.
In een volle Meet sprak burgemeester Arlman in mooie woorden zijn waardering uit over ons illustere tweetal. In het bijzijn van familieleden, huidige en oud bestuursleden van Toer’80, dhr. Roelof de Jonge van de NTFU Noord, bestuursleden van CEG en mensen van Kappa Smurfit en waren beiden behoorlijk onder de indruk van de eer die hun ten deel kwam.
Ze hebben het verdiend. Uit de grond van ons hart feliciteren we Willem en Joop dan ook met deze onderscheiding.

Lid worden?

 

test

Wil je lid worden of meer informatie ontvangen, stuur ons dan een email en wij reageren zo snel mogelijk.
    Of mail ons voor meer informatie: