Image Alt

Toer ‘80

Klaar voor het wielerseizoen?

De periode vanaf oktober tot april hebben wij bij Toer’80 een winterprogramma. Een aantal leden zet de racefiets in het vet op zolder, sommigen gaan fanatiek op de mountainbike door het veld en een groep diehards gaat op de racefiets door weer en wind ook in deze periode de weg op. Veel fietsers gaan het rustiger aan doen in deze periode. Dat heeft effect op de fietsconditie.

 

Opbouw van de fietsconditie

De fietsconditie kan verbeterd worden door meters te maken met de racefiets. Toer’80 geeft de leden de mogelijkheid om gezamenlijk te werken aan de opbouw van de fietsconditie. Vanaf januari tot en met maart is er elke zaterdagochtend een fietstocht van 60-90 kilometer. Het tempo is rustig. De groep bestaat uit leden van de midden, basis en toergroep. Als je deelneemt aan deze tochten, bouw je gemakkelijk conditie op. Samen fietsen betekent niet de hele tijd met de kop in de wind, maar ook rustig in de groep. Afhankelijk van de temperatuur wordt het tempo aangepast. Een enkele keer wordt de tocht vanwege weersomstandigheden afgelast. Dat wordt tijdig via de website in de agenda gecommuniceerd. Wij proberen altijd een pauze plek te regelen voor koffie, gebak en de sterke verhalen.

 

Op deze manier helpt Toer’80 leden om op tijd het juiste niveau te bereiken qua gewenste tempo en afstand. Zodat zij vanaf april goed mee kunnen komen met één van de drie niveaus met verschillende kruissnelheden:

  • Toergroep: ~ 25 – 28 km/h
  • Basisgroep: ~ 30 – 32 km/h
  • Middengroep: ~ 34 – 36 km/h

Kruissnelheid is iets anders dan de gemiddelde snelheid van een rit. Nog geen lid van Toer’80? Wil je een keer meedoen? Meld je dan aan door een bericht te sturen naar secretariaat@toer80.nl of vul het contactformulier in.

De ontbijttocht

De ontbijttocht op zaterdag 25 maart is het eerste grote doel. Dit is de traditionele opening van het wegseizoen. Na het gezamenlijk ontbijt zullen we in de gebruikelijke niveaugroepen, na een groepsfoto de eerste toertocht van het seizoen rijden. We zullen pauzeren bij Molema in Nieuwolda.

Het ontbijt komt voor rekening van Toer ’80, de consumpties tijdens de pauze in Nieuwolda komen voor eigen rekening.

 

Aanvang ontbijt:              08.00 uur

Locatie:                          De Meet te Bellingwolde

Start toertocht:                +/- 09.00 uur

 

Opgeven is verplicht en mogelijk tot dinsdag 22-03 via secretaris@toer80.nl

Lid worden?

 

test

Wil je lid worden of meer informatie ontvangen, stuur ons dan een email en wij reageren zo snel mogelijk.
    Of mail ons voor meer informatie: