Image Alt

Toer ‘80

Rechts gaat voor Links

Het mag weer! Nadat we twee jaar vanwege Corona alleen een beperkt programma konden afwerken, mogen en kunnen we gezamenlijk weer een volledige zomerprogramma fietsen. De belangstelling is groot, dat blijkt wel uit de ouderwetse opkomst. Met de traditioneel openingsrit van het zomerseizoen, de ontbijttocht, waren we na een goed verzorgde ontbijt in de Meet met vier snelheidsgroepen en maar liefst zeventig leden op pad. Dat er goed ingeslagen is, bleek tijdens de pauze. Een aantal heeft geen gebak meer genomen, dus te veel over.

 

Vervolgens twee ritten met  koffie pauzes vlak bij huis, eerst bij Eetcafé de Leeuw en daarna bij de Weddermeerhoeve in Wedde. Jammergenoeg was toen het weer ons niet gunstig gezind: regen en hagel heeft de rit naar de Wedderbergen wat verkort maar de opkomst was wederom geweldig.

Kaffee en Kuchen in Duitsland

De vierde rit was een bijzondere. Na twee jaar weer Kaffee en Kuchen in Duitsland, de opkomst met veertig pedaleurs was groot en Willem had wederom een mooie Duitse route gemaakt naar Hotel Restaurant Fahrhaus am Deich in Mitling Mark.

 

Klasbak

Vervolgens een zaterdagtocht naar de Klasbak in Zuidlaren, wederom met Michael als wegkapitein. Veertig man/vrouw waren onderweg met op de terugreis veel wind. Al met al een super rit!

 

Bolsjewiekentocht

We hebben met Erik de klassieker Bolsjewiekentocht gefietst naar Termunterzijl. Tijdens de pauze bij Teetied was alles als vanouds goed geregeld. Erik toonde onderweg dat hij, Michael, Lars en Harry een goed bestede cursus hebben gevolgd bij de NFTU.

De heren hebben de routes goed voorbereid, geven onderweg krachtige aanwijzingen en bij het invoegen (ritsen) gaat het harmonieus als Recht voor Links invoegt. Wanneer dit wordt geroepen, weet iedereen direct hoe we snel en veilig kunnen invoegen.

Geweldig dat we deze leden als nieuwe wegkapiteins erbij hebben. Ze zetten even weer de puntjes op de i en dit komt de veiligheid onderweg te goede. Dat voorkomt irritaties bij ons en de overige weggebruikers.

 

Muur van Emmen

Na met Bart op stap te zijn geweest met Koningsdag en Bevrijdingsdag was de opkomst naar de Muur van Emmen wederom groot. Een hele mooie rit met koffie en gebak van Toer 80 bij de kantine van WSV in Emmen hebben we met vijfenveertig leden een top ochtend gehad.

 

Langs de Eems

Met drieënveertig leden maakte Lars zijn debuut als wegkapitein met een reisje van dik 100 km waarvan 28 km langs de Eems, super gereden op een perfecte fietsdag en om 12.00 uur al weer thuis.

 

Tochten in het vooruitzicht

De aankomende maanden  zullen we af en toe na verwachting best wel eens met minder mensen aanwezig zijn. We gaan genieten van de vakanties, graveltochten in den lande en toertochten in de buurt en natuurlijk onze eigen PreZero Grunnens Alternatief op zondag 26 juni. Op de zaterdag hiervoor zal er geen Toer 80 activiteit zijn om iedereen fit op de zondag te mogen begroeten.

Wat mogen we verwachten aan aankomende maanden:

We willen een beetje klimmen in de rit naar Borger Duitsland, en dan twee klassiekers , eerst zal Johan ons meenemen naar Norg en dan twee weken later met Willem naar het Hogeland waar we in Oosterwijtwerd van de koffie gaan genieten.

Buren wielertocht

De buren wielertocht is op initiatief van de 3 voorzitters van TFC de Ketting, Windhappers en TFC Toer’80 opnieuw op de agenda gezet. Lars heeft de banden met de buren weer aangehaald. Tijdens verschillende overleggen hebben zijn ideeën en ervaringen uitgewisseld. Er is besloten dat TFC de Ketting de buren wielertocht dit jaar organiseert op 10 juli. De tocht staat op de agenda. Vertrek zal vanuit Bourtange zijn. Meer details volgen binnenkort.

 

Maandag intervaltraining

Uiteraard kan je op de maandag ook altijd aanschuiven bij de trainingen en op woensdagavond een ronde fietsen door Oost Groningen.

 

Wielerverslag van Henk Vrieze

Lid worden?

 

test

Wil je lid worden of meer informatie ontvangen, stuur ons dan een email en wij reageren zo snel mogelijk.
    Of mail ons voor meer informatie: