Image Alt

Toer ‘80

Start2Bike 2e training

Maandagavond 28 maart was de tweede training van Start2Bike. 8 deelnemers hadden zich verzameld op het parkeerterrein van ASVB in Blijham. De trainers hadden een programma om te leren in de groep te rijden (doordraaien en ritsen) en schakelen bij klimmen. Bij gebrek aan “bergen” deed het viaduct bij Wedde dienst als “berg”.

Ritsen

Tijdens de training is uitgelegd hoe een groep fietsers snel van twee aan twee naar 1 rij kan gaan. In een groep gaat de linker fietser achter de rechter fietser invoegen en dat doet de hele groep. Dit is de snelste methode om ruimte te maken voor opkomend en achteropkomend verkeer. Dit een aantal keren geoefend op een rustige weg.

De groep kon tijdens de route dit direct in een aantal situaties in de praktijk laten zien. Op verschillende momenten was het noodzakelijk om snel en adequaat te handelen omdat een tegenligger weinig ruimte gaf en snel kwam aanrijden. Goede uitleg en oefening vooraf zorgde bij de groep voor vertrouwen om dit snel uit te voeren. De verkeerssituatie werd op een veilige manier afgehandeld.

 

Zaterdag 9 april is de derde training. Een fotograaf van het wielerblad Fietssport kom langs om de deelnemers en trainers te fotograferen en interviews af te nemen.

Lid worden?

 

test

Wil je lid worden of meer informatie ontvangen, stuur ons dan een email en wij reageren zo snel mogelijk.
    Of mail ons voor meer informatie: