Image Alt

Toer ‘80

Start2Bike training

Zaterdag 9 april was alweer de derde training van de Start2Bike cursus. Ondanks het weer waren alle 10 deelnemers en de trainers aanwezig.

om 9:00 uur vertrokken de drie groepen van Toer’80 (toer, basis en midden) en is de training Start2Bike ook van start gegaan. Onze bevlogen trainers hebben de deelnemers de fijne kneepjes van het wielrennen bijgebracht op de parkeerplaats van ASVB. Bochten, bandje wisselen, surplace (Surplace is een techniek waarbij de fiets al balancerend op dezelfde plek gehouden wordt zonder te steunen op bijvoorbeeld de grond)

Vervolgens is de groep naar de Eltjo Buringhweg (Blijham) gereden. Deze weg is één van de locaties waar Toer’80 de intervaltraining op maandagavond houdt. Op de weg staan witte markeringsstrepen om de 250 meter. Ideaal voor een intervaltraining. Met een noordwestelijke windkracht 3 konden de deelnemers vandaag ervaren wat het effect van rijden in de groep is. Dankzij het opzetten van een waaier krijgt iedereen de kans bij wind tegen toch nog even uit te rusten.

Na de oefening is de groep naar brasserie Weddenmeerhoeve in Weddebergen gereden voor de koffie en gebak👍.  Op de terugweg richting Blijham nog overvallen door een fikse hagelbui. Gelukkig is iedereen weer veilig en zonder ongelukken in Blijham aangekomen.

 

Op naar de volgende training.🚴🏻‍♂️

Lid worden?

 

test

Wil je lid worden of meer informatie ontvangen, stuur ons dan een email en wij reageren zo snel mogelijk.
    Of mail ons voor meer informatie: