Image Alt

Toer ‘80

Van zomer naar winterseizoen

Zaterdag 25 september stond de traditionele boontjessoeptocht op het programma. De laatste zaterdag van september rijden wij deze tocht traditiegetrouw gezamenlijk. Het zomer wegseizoen (racefiets) wordt afgesloten met een fietstocht door de regio. Alle niveau’s van onze vereniging rijden 1 snelheid en dezelfde route in pelotons van 14-16 deelnemers. Ruim 50 deelnemers hebben genoten van een prachtige route. Uiteraard door het mooie Westerwolde en dit keer sinds lange tijd ook door Duitsland. Het weer was ons goed gezind en onderweg werd er druk gekletst, gefietst en genoten. De boontjessoep en mosterdsoep van de Meet heeft ons allemaal uitstekend gesmaakt. Bedankt voor de organisatie van deze tocht en het ontvangst in de Meet.

Wegcommissie bedankt!

Het afgelopen zomerseizoen was ondanks de beperkingen door Corona zeer geslaagd. De wegcommissie heeft ook dit jaar mooie routes ingepland en locaties voor de pauzes geregeld. Fietsen zonder koffie en appelgebak is natuurlijk niet mogelijk 🙂 Hier gaat veel tijd en afstemming in zitten. In begin van het (corona) seizoen was het niet vanzelfsprekend dat de horeca 40-50 fietsers wilden of konden ontvangen.

De wegkapiteins van de drie niveau’s (Toer, Basis en Midden) worden wekelijks op de hoogte gebracht en ontvangen GPX routebestanden. Routes worden veelal extra gecheckt in de week voorafgaand aan de zaterdagtocht ivm onvoorziene wegwerkzaamheden. Onderling stemmen de wegkapiteins af wie welke zaterdag de leiding neemt. Als lid/fietser in het peloton heb je eigenlijk niet door wat er achter de schermen moet gebeuren om elke zaterdag mooie tochten te rijden. Grote complimenten dus voor de mannen achter- en voor de schermen en bedankt voor jullie inzet.

Intervaltrainers bedankt!

Elke maandagavond in het zomerseizoen stond de intervaltraining gepland. Een aantal vaste trainers heeft de intervaltraining op eigen wijze gegeven. Op verschillende locaties in de regio is getraind. Sprints, Duur interval, Viaduct trainingen, wind mee en wind tegen. Alle varianten zijn voorbij gekomen. Het aantal deelnemers is meestal gelijk en een redelijke vaste kern. Ik kan deze trainingen van harte aanbevelen om eens te proberen. In het nieuwe zomerseizoen zal de maandagavond zeker weer op het programma staan. Alle trainers bedankt voor jullie inzet en complimenten voor de variatie.

Woensdag vrije ronde rijden

Op de woensdagen was het “vrije-ronde-rijden”. Dat betekent dat iedereen die komt een route mag bepalen. Meestal is er een aantal kartrekkers die ondertussen elke route in de regio op de meter en minuut nauwkeurig kunnen uitstippelen. Gewoon uit ’t hoofd. Als deelnemer kan je kiezen welk niveau je wilt proberen. Toer/Basis of Midden. Afgelopen seizoen zijn deze avonden goed bezet geweest. Wanneer er voldoende deelnemers zijn, is er altijd een groep die bij je past qua snelheid en afstand. Hoewel er altijd een gezonde discussie/strijd is over de gereden snelheid, is het dit jaar bijzonder goed en harmonieus verlopen. Als het te snel dreigt te gaan of iemand heeft de benen niet, is het altijd goed om dit duidelijk aan te geven, zodat de groep er rekening mee kan houden. De leden in de groep zijn er samen verantwoordelijk voor dat iedereen die het niveau aan kan ook tot het eind mee kan. Je mag best met de tong op stuur thuis komen, want jezelf overtreffen is telkens een geweldige persoonlijke overwinning. Complimenten voor alle deelnemers en dank aan de kartrekkers voor het nemen van de leiding.

Winterseizoen ATB en race

Vanaf zaterdag 2 oktober begint het winterseizoen. Onze vereniging biedt op de zaterdag ATB en Race mogelijkheden. Mét pauze plekken en improvisatie vwb de routes. Op de zaterdag zelf overleggen wie de leiding neemt. We proberen samen te komen op hetzelfde tijdstip voor de pauzes.

Corona en QR code

Tot slot nog even een reminder van de voorzitter 😉 De overheid heeft besloten dat vanaf 25 september bij het betreden van horeca gelegenheden het tonen van een QR code (papier of mobiel) noodzakelijk is. Uiteraard geldt dit ook voor ons tijdens de pauzes. Buiten zitten kan zonder QR code, maar nu de herfst/winter komt, is het verstandig om hier echt goed rekening mee te houden.

Met vriendelijke groet,

Lars Kiewiet

Lid worden?

 

test

Wil je lid worden of meer informatie ontvangen, stuur ons dan een email en wij reageren zo snel mogelijk.
    Of mail ons voor meer informatie: